Korte, informative videoer!

Hvem er vi?

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er en interesseorganisasjon for fritidsbåtbruk i Norge som arbeider for et bedre båtliv på naturens premisser.

Veibruksavgift

Vi jobber for at diesel til båtbruk skal være avgiftsfri, også i fremtiden! Kongelig Norsk Båtforbund tar sterk avstand fra alle skatter du ikke får noe igjen for. Hjelp oss å redde båtlivet!

Vrakbåter

Båtforbundet jobber for at det må være bedre og mer profesjonelle insentiver for å få hygget opp gamle vrakbåter!

Båtplasser

Støtt Båtforbundet i vår kamp for å beholde båt- og opplagsplasser!

Obligatorisk båtregister

I Norge trenger du ikke å registrere båten din. Båtforbundet mener at vi ikke kan ha det slik av flere årsaker!

Høyhastighetsbevis

Båtforbundet er i prinsippet ikke så opptatt av reguleringer, men av og til må vi regulere på grunnlag av sunn fornuft. Derfor støtter vi høyhastighetsbevis for båter som går over 50 knop!

Seilforening VS Motorbåtforening

Er du medlem av en seilforening og har havneplass der, får seilforeningen full momskompensasjon. Er du medlem av en motorbåtforening, får motorbåtforeningen ingenting. Det synes vi er urettferdig!

Momskompensasjon

Er du medlem av turistforeningen får de full momskompensasjon. Er du medlem av en båtforening, får den ikke momskompensasjon for sine anlegg! Vi mener man bør behandles likt slik at din båtforening får bedre økonomi!

Nasjonale fartsgrenser

Det er umulig for oss båtfolk å vite hva fartsgrensen er når man kommer inn i et nytt hastighetsområde, slik kan vi ikke ha det!

Praktisk båtførerprøve

Båtforbundet undres over hvordan man kan få et båtførerbevis uten å ha satt sin fot om bord i en båt. Slik det er i dag er ikke ansvarlig, noe vi også merker på forsikringspremiene! Vi er for en praktisk utsjekk!

Promillegrensen

Vi vil beholde promillegrensen. Statistikken viser at fatale ulykker fra båter i fart i fjor under påvirket tilstand skjedde kun med folk som hadde over 1,4 i promille. Da spiller det liten rolle om reguleringen er 0,2 eller 0,8.

Eiendomsskatt

Kongelig Norsk Båtforbund kan ikke forstå hvorfor det frivillige båtlivet skal betale skatter. Hvert anlegg som blir allment brukt, må også være fritatt for eiendomsskatt.